Beetroot tartare

Vegetarische tartaar

Een heerlijk vegetarisch alternatief voor steak tartaar, gecreëerd door de Franse chef met 2 Michelinsterren Jean-François Piège. De verschillende kruiden en sauzen zorgen voor een explosie van smaak, terwijl Kiri® Professional met room de bietentartaar een uitstekende textuur geeft.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 90 g gekookte rode bieten
  • 50 g Kiri® Professional Kuipje Natuur
  • 3 druppels rode wijn
  • 2 druppels Tabasco® saus
  • 2 druppels Worcestershire saus
  • 1,5 g gehakte platte peterselie
  • olijfolie

Bereiding

  1. Hak de biet fijn met een mes of hakmolen en doe in een kom.
  2. Klop in een aparte kom de Kiri® Professional glad met een garde en voeg daarna de biet toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg de azijn, Tabasco®, Worcestershiresaus, gehakte peterselie en zout toe.
  4. Meng alles tot het de structuur en uitstraling van een steak tartaar heeft.
  5. Vorm een cirkel in het midden van een bord, bestrooi met gehakte peterselie en druppel wat olijfolie in het midden.