Een heerlijk vegetarisch alternatief voor steak tartaar, gecreëerd door de Franse chef met 2 Michelinsterren Jean-François Piège. De verschillende kruiden en sauzen zorgen voor een explosie van smaak, terwijl Kiri® Professional met room de bietentartaar een uitstekende textuur geeft.
Vegetarische tartaar
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
–
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 90 g gekookte rode bieten
- 50 g Kiri® Professional Kuipje Natuur
- 3 druppels rode wijn
- 2 druppels Tabasco® saus
- 2 druppels Worcestershire saus
- 1,5 g gehakte platte peterselie
- olijfolie
Bereiding
- Hak de biet fijn met een mes of hakmolen en doe in een kom.
- Klop in een aparte kom de Kiri® Professional glad met een garde en voeg daarna de biet toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de azijn, Tabasco®, Worcestershiresaus, gehakte peterselie en zout toe.
- Meng alles tot het de structuur en uitstraling van een steak tartaar heeft.
- Vorm een cirkel in het midden van een bord, bestrooi met gehakte peterselie en druppel wat olijfolie in het midden.