Risotto with autumn vegetables

Risotto met herfstgroenten

Een traditionele Italiaanse risotto met herfstgroenten. De toevoeging van pompoen, samen met doperwtjes en spinazie, zorgt voor een mooi kleurrijk accent. Kiri® Professional met room geeft de risotto zijn romige textuur.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
Prijs categorie
€€

Ingrediënten

  • 5,6 kg risottorijst
  • 250 ml olijfolie
  • 249 g knoflook
  • 2 kg diepgevroren gehakte uien
  • 4 kg pompoenblokjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 14 l water
  • 1,2 kg diepgevroren erwten
  • 2 kg spinaziebladeren
  • 1,6 kg Kiri® Professional Kuipje Natuur

Bereiding

  1. Fruit de rijst in olijfolie tot hij licht goudbruin is.
  2. Voeg de knoflook, uien en blokjes pompoen toe.
  3. Laat dit 15 minuten zachtjes garen.
  4. Los de bouillon op in water.
  5. Voeg geleidelijk vocht toe aan de risotto, tot ongeveer 3/4 van de gaartijd is bereikt.
  6. Voeg vervolgens de doperwtjes en spinazie toe en kook nog 12 minuten verder.
  7. Verdun de Kiri® Professional Kuipje Natuur met 1 liter bouillon en roer het geheel door de risotto.