Een traditionele Italiaanse risotto met herfstgroenten. De toevoeging van pompoen, samen met doperwtjes en spinazie, zorgt voor een mooi kleurrijk accent. Kiri® Professional met room geeft de risotto zijn romige textuur.
Risotto met herfstgroenten
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
Prijs categorie
€€
Ingrediënten
- 5,6 kg risottorijst
- 250 ml olijfolie
- 249 g knoflook
- 2 kg diepgevroren gehakte uien
- 4 kg pompoenblokjes
- 250 ml groentebouillon
- 14 l water
- 1,2 kg diepgevroren erwten
- 2 kg spinaziebladeren
- 1,6 kg Kiri® Professional Kuipje Natuur
Bereiding
- Fruit de rijst in olijfolie tot hij licht goudbruin is.
- Voeg de knoflook, uien en blokjes pompoen toe.
- Laat dit 15 minuten zachtjes garen.
- Los de bouillon op in water.
- Voeg geleidelijk vocht toe aan de risotto, tot ongeveer 3/4 van de gaartijd is bereikt.
- Voeg vervolgens de doperwtjes en spinazie toe en kook nog 12 minuten verder.
- Verdun de Kiri® Professional Kuipje Natuur met 1 liter bouillon en roer het geheel door de risotto.