Een romige crème brûlée met een subtiele smaak, verrijkt door de zachtheid van Kiri® Professional Portie Natuur. Onder de dunne gekarameliseerde korst komt een smeltende en verrukkelijke textuur tevoorschijn, perfect voor een verfijnde zoete toets.
Crème brûlée
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
13
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie
€€
Ingrediënten
- 500 g Kiri® Professional Kuipje Natuur
- 100 g bruine kristalsuiker
- 6 eigelen
- 6 el bruine suiker
- 8 ml vanille-aroma
Bereiding
- Splits de vanillestok doormidden om de zaadjes eruit te halen.
- Klop in een kom de eidooiers met de suiker en vanille tot een luchtige massa.
- Voeg de verzachte Kiri® toe en meng goed. Verwarm de oven voor op 160°C.
- Giet het mengsel in de ramekins voor crème brûlée en bak deze 30-35 minuten au bain-marie.
- Haal uit de oven en laat afkoelen voordat je ze 3 uur in de koelkast plaatst.
- Bestrooi bij het serveren met bruine suiker en karamelliseer met een brander.