Creme-brulee

Crème brûlée

Een romige crème brûlée met een subtiele smaak, verrijkt door de zachtheid van Kiri® Professional Portie Natuur. Onder de dunne gekarameliseerde korst komt een smeltende en verrukkelijke textuur tevoorschijn, perfect voor een verfijnde zoete toets.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
13
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Prijs categorie
€€

Ingrediënten

  • 500 g Kiri® Professional Kuipje Natuur
  • 100 g bruine kristalsuiker
  • 6 eigelen
  • 6 el bruine suiker
  • 8 ml vanille-aroma

Bereiding

  1. Splits de vanillestok doormidden om de zaadjes eruit te halen.
  2. Klop in een kom de eidooiers met de suiker en vanille tot een luchtige massa.
  3. Voeg de verzachte Kiri® toe en meng goed. Verwarm de oven voor op 160°C.
  4. Giet het mengsel in de ramekins voor crème brûlée en bak deze 30-35 minuten au bain-marie.
  5. Haal uit de oven en laat afkoelen voordat je ze 3 uur in de koelkast plaatst.
  6. Bestrooi bij het serveren met bruine suiker en karamelliseer met een brander.