Laat je verleiden door de frisheid van deze romige citroencrème, perfect in balans met het krokante granola. Een ideale combinatie van zoet en zuur voor een licht en smaakvol dessert.
Citroencrème met granola
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
–
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 80 cl citroensap
- 2,8 kg kwark
- 1,1 kg Kiri® Professional Kuipje Natuur
- 800 g kristalsuiker
- 10 g zout
- 24 eieren
- 1,6 l vloeibare room
- 40 gelatine blaadjes, zacht gemaakt in water
- 1 kg granola of muesli
Bereiding
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Klop met een mixer de Kiri® Professional Kuipje Natuur, de eieren en de Petits Suisses tot een glad mengsel.
- Voeg het zout, de suiker en het citroensap toe en meng goed.
- Los de gelatine op in een beetje warm water en voeg deze toe aan het Kiri®-mengsel.
- Klop de room stijf en voeg deze voorzichtig toe aan het mengsel.
- Verdeel het mengsel over een geschikt bakje of glazen schaaltje.
- Strooi het granola over de crème en zet de dessertjes in de koelkast om goed af te koelen en op te stijven.