Cake met appel en honing

Geniet van deze heerlijke appel-honingcake, verrijkt met de zachte smaak van Kiri®. Een smeuïg en lekker dessert dat zowel jong als oud zal bekoren.

Aantal
- +
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie

Ingrediënten

  • 1 kg Kiri® Professional Kuipje Natuur
  • 1 l vloeibare eieren
  • 250 g suiker
  • 50 g bakpoeder
  • 1,5 kg bloem
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 250 g bloemenhoning
  • 2,5 kg in blokjes gesneden appels

Bereiding

  1. Meng de Kiri®, de eieren en de suiker in de mixer.
    Meng het bakpoeder onder de bloem en voeg dit op lage snelheid toe aan het beslag.
  2. Voeg de olie en de voorverwarmde vloeibare honing toe.
  3. Meng de appelblokjes en de honing onder het beslag en laat enkele minuten doormixen.
  4. Giet het mengsel in ingevette bakvormen.
  5. Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  6. Haal de cake uit terwijl hij nog warm is en laat afkoelen.

Tip van de chef
Geef je cake een extra toets met een snuifje kaneelpoeder.