Geniet van deze heerlijke appel-honingcake, verrijkt met de zachte smaak van Kiri®. Een smeuïg en lekker dessert dat zowel jong als oud zal bekoren.
Cake met appel en honing
Aantal
-
+
Voorbereidingstijd
40
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Prijs categorie
€
Ingrediënten
- 1 kg Kiri® Professional Kuipje Natuur
- 1 l vloeibare eieren
- 250 g suiker
- 50 g bakpoeder
- 1,5 kg bloem
- 300 ml zonnebloemolie
- 250 g bloemenhoning
- 2,5 kg in blokjes gesneden appels
Bereiding
- Meng de Kiri®, de eieren en de suiker in de mixer.
Meng het bakpoeder onder de bloem en voeg dit op lage snelheid toe aan het beslag. - Voeg de olie en de voorverwarmde vloeibare honing toe.
- Meng de appelblokjes en de honing onder het beslag en laat enkele minuten doormixen.
- Giet het mengsel in ingevette bakvormen.
- Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
- Haal de cake uit terwijl hij nog warm is en laat afkoelen.
Tip van de chef
Geef je cake een extra toets met een snuifje kaneelpoeder.